15 Ocak 2009 Perşembe

Die Fetten Jahre Sind Vorbei - The Edukators


2004, Alman yapımı film. İzlediğim ana kadar duymamıştım daha önce. Arkadaş tavsiyesi ile haberim oldu.

Mevcut sistemi eleştiren ve buna dair kendi çaplarında eylemler yapan 3 gencin hikayesi. Değişik bir eylem yolu izliyorlar. Zenginlerin evine gizlice girip, eşyaların yerini değiştirip not bırakıyorlar.

" Çok fazla paranız var. "
" Varlıklı günleriniz sona erdi. "

Tek yaptıkları bu, hırsızlık ya da başka bir şey yapmıyorlar. Yaptıkları bu ilginç eylem ile evin sahiplerine saf korkuyu en derinden yaşatmayı başaran kahramanlarımız, yine bir eve girmişken bu sefer ev sahibine yakalanıyorlar. Ve bu yakalanış kendi hikayelerinin karışık bir hal almasını sağlıyor.

Kapital sistemi ve günümüzde olan bitene karşı duyarsız olan toplumu eleştiren film kesinlikle seyre değer.

Her yürek devrimci bir hücredir

1 yorum:

ferdinand dedi ki...

Son dönem Alman sinemasından çok güzel filmler çıkıyo yurtiçi-yurtdışlı çok ses getiren filmler. Çöküş, Başkalarının Hayatı, Goodbye Lenin,The Edukators ve Fatih Akın'ı da Alman olarak syaabiliriz ki sinema çevrelerinde öyle biliniyo.

Film gerçekten olaylar olup biterken mesajını fazlasıyla izleyicilere veriyo, özellikle kaçırdıkları adam ile dağ evinde yapılan ikili sohbette solun durumu ve yanlışları babında da çok güzel replikler dönüyo. Film müzikleri de ayrı bir güzellik arz etmekte..."önemli olan silahı kimin icat ettiği değil tetiğe kimin bastığıdır"