25 Ocak 2009 Pazar

Vebalini Ödeyemezsiniz



Kimi, nasıl, niye rahatsız eder bir pankart?

Üstelik kendi evinde oynadığın bir maçta, üstelik her zamankinden daha önce asmamıza rağmen.

Beşiktaş'ın temelinde özkaynak yok muydu ve bizlerin gururla dinlediği, başucu hikayelerimizin tümünde özkaynak değil miydi başrol oyuncusu? Şeref Bey ne için hayatını verdi, ortaya koydu? Şenol-Birol Fenerbahçe'ye gidince, aşağıdan gelen gencecik iki oyuncuya olan güvenini göstermek için Baba Hakkı dememiş miydi "Şenollar, Birollar gider; Sanlılar, Yusuflar gelir" diye. Ve bu her iki oyuncu da haklı çıkarmamış mıydı Baba Hakkı'yı?

Hani o Maf dönemi diye dilimizden düşmeyen, hala tribünde tezahuratlarda isimlerini andığımız Metinler, Aliler, Rızalar, özkaynak başarısı değil miydi?

İspanya'da gollerini attıkça işte bizim evladımız diye haykırdığımız, jübilesini kolunda kaptanlık pazubandıyla Beşiktaş'ta yapmasını dilediğimiz Nihat bu özkaynağın kıymetlisi değil miydi?

Ne değişti? Beşiktaş'ı yönetenler değişti. Beşiktaş'ı yönetenler sadece beceriksiz insanlar değil. Sadece beceriksiz olduklarını söylersek çözüme ulaşamayız. Beşiktaş'ı şu an yönetenler kötü insanlar. Kalplerinde, beyinlerinde sadece para hırsı olan, duygularını çok önceleri bir kenara atmış olan kötü insanlar. Beşiktaş umurlarında olmayan, Beşiktaş üzerinden sadece ceplerini doldurmaya çalışan insanlar.

30 küsur yaşındaki oyuncuyu marifetmiş gibi alırken, gencecik üstelik her fırsatta hakkında olumlu şeyler söylenen Aydın'ını karanlığa tercih eden insanlar.

Beşiktaş'ın temelindeki gerçeği yoketmeye çalışan, bunu görmezden gelen, diğerlerine benzemeye çalışan insanlar.

O pankart yine yapılıp, yine asılacak. Siz kaldırdıkça her seferinde daha büyük bir aşkla yapılacak.

Bizler hala o bildiğimiz basit bir gerçeğe inanıyoruz. Kötüler kaybedecek, iyiler kazanacak.

1 yorum:

stalker dedi ki...

ah be ege.. o kadar umursamadım ki pankartın indirildiğini söylediklerinde... o kadar kayıtsız kaldım ki yusufun çağrıldığını duyduğumda.. geyik kisvesinde gizledik hislerimizi. daha da çok gizleyeceğiz.
ah be metafizik.. kime ne olmuş ki günahlarından dolayı.. kimin başına ne gelmiş..keşke inansam.