21 Ocak 2009 Çarşamba

Yapma Bunu, Yapma Bunu

Ana maddesi et olan yemeğin içinden etin çıkarılıp, etsiz bıdı bıdı diye sunulmasına ayar oluyorum. 3 dükkanda bir çiğ köfteci açılıyor. Bir de seçenek sunuyorlar pankartlar asıp " Etsiz Çiğ köfte " . Yahu ne alaka, açıklasın birisi. Kuru fasulye yapmıyorsun ki, etsiz de olur denilsin. Adı çigköfte, etsiz olunca artık çiğ köfte olmaz. Mercimek köftesi kendine başka isimler uyduruyor mu?




Bir de bunun mantı versiyonu var. Etsiz mantı, neymiş efendim içine mercimek atıyorlarmış, et yerine. İşte vejeteryanlar da yiyebilsin diye. Yemesinler arkadaş, vejeteryan adam et yemiyorsa, etli yemeklere salça olmasınlar. Ama canları istiyormuş, hem et yeme, hem canın mantı, çiğ köfte istesin. Git bi doktora görün ya...

Çok kızdım.

3 yorum:

ferdinand dedi ki...

etsiz çiğköfte mi olur sorusunu gündeme getirmişsin:), özellikle ankarada da her köşebaşında bu tükkanlardan tünedi, o değil marifetmiş gibi tabelada da etsiz çiğköfte diye koca koca yazıyolar. Ayıptır, yazıktır, lanet olsundur

Kartal Bafiler dedi ki...

Geçenlerde istek üzerine eve Meşhur Adıyaman diye bir yerden almıştım tabi etsiz modelinin çıktığını bilmediğimden iki tane kapmıştım,yerken farketmiştim etsiz olduğunu,pek bir şeye benzetemedim.
kamuoyu oluşturalım ,Yapmasınlar :)

Unknown dedi ki...

antalyali abinin gelin hamsi yapacam diye bizi antalyaya davet etmesi daha feci birsey. hamsi kendi misak-i milli sinirlarinin disina cikti mi nazarimda mundardir. e, hadi etsiz cig kofte demeyelim de cigden bulgur koftesi diyip sizi bu izdiraptan alikoyalim. hala kulliyen olmaz demeyin, karniyarik degil nihayetinde. patlican olmasa karnini yaracagin birsey yok ama siniri alinmis taze dana kiymayi cig kofteye koymayip da aha size cig bulgur koftesi yaptim derseniz olur. yersen.