31 Temmuz 2012 Salı

Korkunun Ecele Faydası Yoktur

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Çilekli Tesisleri'nin kira borcu yüzünden haciz işlemi başlattı an itibariyle. Bize kesinlikle ayrı bir prosedür uygulanmasın. Özel muamele de istemiyoruz. Sadece sormak istediğimiz var. Çilekli Tesisleri'nin kirası yalnızca Fikret Orman başkanlığındaki dönemde mi ödenmemiştir? Demirören dönemindeki borçlara ses çıkarmayan, görmezden gelen Ünal'ı bu kadar heyecanlandıran, görev aşkına saran şey ne? Denetim raporunun korku melodisi mi? Demirören ile sıkı ilişkisi olan Ünal'ı ne korkuttu?

Taraftar olarak kaç zamandır malum denetim raporunun sonucunu bekliyoruz. Raporda neler olabileceğini zaten tahmin ediyoruz da, bunun "bilir kişi" imzası ile yayınlanması çok mühim. Oradan çıkacak sonuca göre Beşiktaş ayağa kalkmak için bir şans bulacak. Oradan çıkacak usulsüzlüklerle ilgili "hesap sorma" fırsatımız doğacak.

Bu raporun açıklanması için 30 Temmuz tarihi söylenmişti. Ne yazık ki açıklanmadı. Üstüne başkan da şöyle bir açıklama yaptı: "Rapor henüz tam olarak elimize ulaşmadı. Denetleme firması bizden 10 gün daha süre istedi. Detaylı bir şekilde araştırma ve incelemeye tabi tutuyorlar. Elimize tüm detaylarıyla ulaştığında inceleyeceğim. Spor kamuoyu ve Beşiktaş taraftarı raporun tamamının yayınlanmasını istiyor olabilir, özellikle taraftarlarımızın bu yöndeki beklentilerini anlayışla karşılıyorum. Dediğim gibi önce müsaade edin gelecek raporu ben bir inceleyeyim, daha sonra detaylarını konuşuruz. Kimseden bir şey saklayacak değiliz ama Beşiktaş’ın iç meselelerini de kimseye malzeme yaptırmayız."

Sayın Başkan'a şunu hatırlatmak gerek. Bizim tek umudumuz ve kurtuluş reçetemiz bu rapor. Beşiktaş'ın iç meselesi, dış meselesi kalmadı. Aksine Beşiktaş'ı bu meseleler ile boğanı, Beşiktaş'ta meselelerin sayılarını arttıranları ve bunları nasıl yaptıklarını bize açıklamak zorundasınız. Hiç kimseden çekinmemelisiniz. Beşiktaş taraftarı, aldığı kombine sayısı ile sizi tatmin etmemiş olabilir. Ancak raporu açık şekilde yayınladığınız takdirde, bir ömür sizi başının üstünde taşıyacaktır. Bunu yapmadıktan sonra kombine satılmış, tişört satılmış mühim hadise değil.

Ve Beşiktaşlı, unutma İsmail Ünal'ı, YD'yi unutmayacağın gibi!


Hiç yorum yok: